18. november 2025
18. november 2025
18. november 2025
»Kruh zavzema pomemben delež v prehrani večine prebivalcev, zato predstavlja odlično priložnost za izboljšanje profila prehranskega vnosa celotne populacije, na tem področju pa je tudi še veliko priložnosti za izboljševanje sestave živil s strani nosilcev živilske dejavnosti«
Poudarila je pomen kruha v prehrani in priložnosti za izboljšave.
18. november 2025
30. julij 2025
30. julij 2025
»Zadosten vnos prehranskih vlaknin je povezan z nižjim tveganjem za pojav bolezni srca in ožilja, sladkorne bolezni tipa 2, raka debelega črevesa ter tudi za preprečevanje težav z zaprtjem in povišanim holesterolom.«
Lavriša je izpostavila koristi zadostnega vnosa prehranskih vlaknin.
9. februar 2023
»Pri ženskah pogosteje ugotavljamo nezadostne zaloge železa, še posebej pri ženskah v rodni dobi. Spol se je tako izkazal kot pomemben dejavnik, ki lahko vpliva na morebitno pomanjkanje železa.«
Raziskava je pokazala, da pri ženskah pogosteje ugotavljamo nezadostne zaloge železa.